Toen wij bij Perfect Parts aangekomen waren kregen wij een lezing over hoe je een 2CV Raid moet maken.
Eigenlijk is André de godfather van de Raid. Deze man heeft ondertussen zoveel “knowhow”opgebouwd dat hij een avondvullend programma kan verzorgen.
Aan hem legde ik mijn bedoelingen uit. Eerlijk gezegd liep het totaal uit de hand. Wat voor ons, in eerste instantie totaal onbelangrijk was, was voor hem “leven en dood”.
Uren maar dan echt uren hebben wij gesproken. Onnodig te vertellen dat ik mijn “Douille de dépose de l’écrou du pignon de direction” broodnodig heb. Heel veel onderdelen heeft André op voorraad liggen waaraan je visueel kunt zien hoe een en ander fout kan gaan. Vertrouw geen onderdeel voordat je het gezien hebt.
André hartelijk dank voor deze geanimeerde wijze van lesgeven.
Eenmaal buiten het atelier van André zagen wij dat de duisternis inviel. Tijd voor een lekker happie. Door alle commotie waren wij “vergeten” te eten. In Luik zal wel een tentje open zijn.
In het centrum van Liège was een kerstmarkt georganiseerd. Naar onze mening moest hier wel wat te vinden zijn. Wat schetste onze verbazing. Er draaide een reuzenrad. Het plein was volgebouwd met kraampjes. Wij zagen maar één kraampje met kerstballen, in de overige kraampjes kon men eten en drinken. Hier hing een leuke bijzondere, bourgondische sfeer. Ons oog viel op restaurant “As Ouhès “. Hier besloten wij ons over te geven aan de Luikse keuken. Spijt hebben wij hiervan niet gehad. De chef Alain Poumay toverde voor ons de lekkerste hapjes. Combinaties, zoals witlof met appel, passeerden de revue. De beenham was spectaculair. Voor het eerst gelukte het mij niet om mijn bord leeg te eten.
Na het voortreffelijke eten besloten wij in een gerenoveerd klooster aan de Maas te overnachten. Dit was op loopafstand van het historische hart van Luik.
Eigenlijk is André de godfather van de Raid. Deze man heeft ondertussen zoveel “knowhow”opgebouwd dat hij een avondvullend programma kan verzorgen.
Aan hem legde ik mijn bedoelingen uit. Eerlijk gezegd liep het totaal uit de hand. Wat voor ons, in eerste instantie totaal onbelangrijk was, was voor hem “leven en dood”.
Uren maar dan echt uren hebben wij gesproken. Onnodig te vertellen dat ik mijn “Douille de dépose de l’écrou du pignon de direction” broodnodig heb. Heel veel onderdelen heeft André op voorraad liggen waaraan je visueel kunt zien hoe een en ander fout kan gaan. Vertrouw geen onderdeel voordat je het gezien hebt.
André hartelijk dank voor deze geanimeerde wijze van lesgeven.
Eenmaal buiten het atelier van André zagen wij dat de duisternis inviel. Tijd voor een lekker happie. Door alle commotie waren wij “vergeten” te eten. In Luik zal wel een tentje open zijn.
In het centrum van Liège was een kerstmarkt georganiseerd. Naar onze mening moest hier wel wat te vinden zijn. Wat schetste onze verbazing. Er draaide een reuzenrad. Het plein was volgebouwd met kraampjes. Wij zagen maar één kraampje met kerstballen, in de overige kraampjes kon men eten en drinken. Hier hing een leuke bijzondere, bourgondische sfeer. Ons oog viel op restaurant “As Ouhès “. Hier besloten wij ons over te geven aan de Luikse keuken. Spijt hebben wij hiervan niet gehad. De chef Alain Poumay toverde voor ons de lekkerste hapjes. Combinaties, zoals witlof met appel, passeerden de revue. De beenham was spectaculair. Voor het eerst gelukte het mij niet om mijn bord leeg te eten.
Na het voortreffelijke eten besloten wij in een gerenoveerd klooster aan de Maas te overnachten. Dit was op loopafstand van het historische hart van Luik.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten